Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: néhány hét alatt 13 apáca halt meg ugyanabban az amerikai kolostorban

Néhány hét alatt tizenhárom apácáját vesztette el a Feliciánus Ferences Nővérek livoniai közössége a koronavírus miatt — számolt be a Mirror a rend tájékoztatása alapján. A Michigan államban található, eredetileg 65 npi szerzetesnek otthont adó kolostor a járvány következtében lakói ötödét veszítette el.

Az áldozatok közül tizenketten április 10. és május 10. között vesztették életüket, mindannyian 66 és 99 év közöttiek voltak. A tizenharmadik halálos áldozat esetében úgy tűnt, hogy felépült a betegségből, később azonban állapota romlani kezdett és néhány hét múlva elhunyt.

A katolikus rend apácái egy hatalmas, Detroittól nem messze fekvő kolostorban éltek. Járványügyi intézkedésekkel próbálják elejét venni a további fertőzéseknek, így kolostor apácáinak megtiltották, hogy részt vegyenek testvéreik temetésén, továbbra sem mehetnek be egymás szobájába, kettőnél többen pedig nem tartózkodhatnak az ebédlőben.

A kolostor szóvivője, Mary Christopher Moore nővér a CNN-nek arról beszélt,, hogy a kolostor korábban is szigorú biztonsági protokollt követett, azonban a zárt körülmények és a bentlakók életkora miatt kiszolgáltatottabbá váltak a fertőzéssel szemben. A mostani esemény az 1918-as influenzajárvány óta a legtöbb áldozattal járó fertőzés az Egyesült Államok kolostoraiban. A nővér hozzátette: a kézmosás, a maszkviselés, a napi fertőtlenítés  és a távolságtartás továbbra is napi rutin lesz.

Az elhunyt apácák mindegyike évek óta a kolostorban élt, elsősorban nehéz helyzetben lévő gyerekeket tanítottak és zenéltek.

Kiemet kép: Felician Sisters Livonia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik