Nagyvilág

Hárman meghaltak egy kanadai gleccserjáró busz balesetében

Mentőhelikopter szállította kórházba a súlyos sérülteket.

Három ember meghalt, többen súlyosan megsérültek, amikor egy gleccserjáró autóbusz megcsúszott és felfordult a kanadai Alberta tartományban a Sziklás-hegységben.

A gleccserjárásra kialakított, nagy kerekű speciális jármű egyelőre ismeretlen okból fordult fel helyi idő szerint szombat délután az albertai Jasper nemzeti parkban található Columbia gleccser közelében – adta hírül a CBC kanadai közszolgálati televízió.

A szemtanúk által készített és a közösségi portálokon közzétett felvételeken a jármű a tetejével lefelé áll a sziklák között egy lejtőn. A balesetet szenvedett jármű a Pursuit cégé, amely terepjárókon szállít turistákat az Athabasca gleccserhez – írta az MTI.

A szövetségi rendőrség közlése szerint a buszon tartózkodó 27 utasból hárman életüket veszítették, a súlyos sérültek pontos száma nem ismert, de többeket mentőhelikopterrel szállítottak különböző albertai korházakba. A baleset az egyik legnépszerűbb nyugat-kanadai turistacélpontnál történt.

Kiemelt kép: egy összkerék-meghajtású turistabusz a Columbia gleccseren. Fotó: Arterra/Universal Images Group via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik