Nagyvilág koronavírus

Majdnem a teljes bolíviai kormány koronavírusos

Bolíviában az államfőről és a kormány eddig hét miniszteréről derült ki, hogy elkapták az új koronavírusos fertőzést, ami nagy nyomás alá helyezi az ország ideiglenes vezetését, és kétséget kelt aziránt, hogy két hónap múlva meg lehet-e tartani a elnökválasztást.

Jeanine Anez ügyvivő államfő tesztje a múlt héten bizonyult pozitívnak, de azt mondja, hogy jól van, és a karanténból is ellátja teendőit. Ő a szeptember 6-ra kiírt elnökválasztás egyik jelöltje.

A kormányból többek között a gazdasági, a külügy-, az egészségügyi, bányászati és a szénhidrogének kitermelése ügyével megbízott miniszter tesztje lett pozitív. A felsőház vezetője, Eva Copa és több tucat munkatársa szintén megfertőződött. Állapotuk stabil. A képviselőház elnöke az interneten hálát mondott azért, hogy egészséges.

Latin-Amerika a járvány fő gócpontjává vált az utóbbi napokban. Világviszonylatban ott észlelik a fertőzések egynegyedét, miközben a Föld összes lakosságának csak a 8 százaléka él ott. A térségben több vezető politikus kapta el a fertőzést, köztük Jair Bolsonaro brazil, valamint Juan Orlando Hernández hondurasi elnök és Diosdado Cabello szocialista párti venezuelai vezető.

Bolíviában 50 ezer fölé nőtt a megerősített koronavírusos esetek száma, és a szövődmények közel 1900 ember halálát okozták a hivatalos számok szerint. A leginkább érintett terült, a főváros, La Paz és környéke.

Kiemelt kép: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Sura

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik