Nagyvilág koronavírus

Teljes rejtély, hogy lett koronavírusos 57 matróz, akik 35 napja a tengeren voltak

Argentína próbálja megoldani a feladványt, hogyan kaphatta el a koronavírus-fertőzést 57 tengerész, akik 35 napig voltak a külvilágtól elszigetelve a vízen úgy, hogy az indulás előtt a komplett legénységnek negatív lett a tesztje, írja a France24.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az Echizen Maru halászhajó hétfőn kötött ki Tierra del Fuego tartományban, miután egyre többen észlelték magukon a koronavírus tüneteit.

WHO: a koronavírus-válság „egyre rosszabbá, rosszabbá és még rosszabbá válhat”
Az egészségügyi világszervezet szerint túl sok ország halad rossz irányba.

A 61 fős legénységből 57 matróznak pozitív, kettőnek negatívnak lett a mintája, ketten pedig még várják az eredményt. Mindannyiuknak Ushuaia városában 14 napra egy karanténhotelbe kellett vonulniuk. Két tengerészt kórházban ápolnak.

Nehéz megállapítani, hogy fertőződött meg a legénység, tekintve, hogy 35 napig senkivel nem léptek kapcsolatba és minden ellátmányt vittek magukkal, tehát nem kaptak utánpótlást

– mondta Alejandra Alfaro, a tartomány egészségügyért felelős vezetője.

Most egy komplett csapat dolgozik azon, hogy a tengerészek jelentkezett tüneteit kronológiai sorrendbe rakják, hátha így közelebb jutnak az igazsághoz.

Leandro Ballatore, a városi kórház infektológiai osztályának igazgatója azt mondta, az eset biztosan kirívó az egész világot tekintve, mert a lappangási idő nem tart egy hónapig.

Nem tudjuk megmagyarázni, hogy kaphatták el

– közölte.

Argentínában vasárnapig több mint százezren fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma pedig 1859. Buenos Aires városában a legsúlyosabb a helyzet az országban.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik