Nagyvilág koronavírus

Görögország még ma bejelenthet szigorításokat

Görögország a koronavírus-fertőzés terjedését megakadályozó intézkedésekről dönthet akár még hétfőn, miután egyre több a behurcolt eset az ország területén a turisták miatt, írja az Independent.

A görögöknél a járvány kezdete óta most a legnagyobb az aktív fertőzöttek száma, ez egész pontosan 2236 beteget jelent, ráadásul július 11-én 60 új esetet diagnosztizáltak, ami a legmagasabb napi emelkedés április 21. óta.

Görögország június 15-én nyitotta újra a határait, és csak az elmúlt tíz napban több mint száz turistánál mutatták ki a koronavírust a Neos Skosmos című helyi lap szerint.

Az egészségügyi szakemberek leginkább attól tartanak, hogy a tünetmentes külföldi vírushordozók miatt berobbanhat a járvány.

Stelios Petsas kormányszóvivő még pénteken arról beszélt, elsődleges céljuk a munkavállalók, a lakosok és a turisták védelme, a behurcolt esetek megnövekedése pedig intő jel lehet.

Az elejétől kezdve tudtuk, hogy ha megnyitjuk az országhatárokat, akkor lesznek új fertőzöttek, de eltökélt szándékuk, hogy megóvjuk a többséget a betegségtől

– fogalmazott.

Sajtóértesülések szerint a görög kormány még ma bejelenthet újabb intézkedéseket, ezek között lehet a szigorított határellenőrzés is.

Kiemelt kép: Nicolas Economou/NurPhoto/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik