Nagyvilág

Cápatámadásban halt meg egy 15 éves szörfös

Cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, írja az MTI. A 15 éves fiú Brisbane-től 380 kilométerre délre, Coffs Harbour közelében szörfözött, amikor a ragadozó rátámadt a tanúk elmondása szerint.

A többi szörfös partra segítette a fiút, és elkezdték a lábán található sérüléseket kezelni, majd igyekeztek újraéleszteni, de még a parton életét vesztette. Az áldozat nevét és nemzetiségét nem közölték.

Ausztráliában nem ritka, hogy cápa támad emberre anélkül, hogy az utóbbi provokálta volna a ragadozót. A szombati támadás eben a hónapban a második, idén már a tizedik volt a Taronga Természetvédő Társaság adatai alapján, öt ember hunyt el.

A múlt héten egy 36 éves szigonyos halász vesztette életét cápatámadásban a Fraser-sziget közelében, a keleti partoknál. Júniusban egy hatvanéves szörfösre támadt egy háromméteres fehér cápa, a férfi belehalt a harapásokba. Áprilisban egy 23 éves vadőr esett áldozatul cápatámadásnak a Nagy-korallzátonynál, januárban pedig egy 57 éves férfit ölt meg cápa a nyugat-ausztrál partoknál, holttestét nem találták meg.

Kiemelt kép: Auscape/Universal Images Group via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik