Nagyvilág

Meghalt a francia buszsofőr, akit azért vertek agyon, mert szájmaszk viselésére kért három utast

Életét vesztette a buszvezető, akit öt nappal ezelőtt úgy megvert egy társaság a délnyugat-franciaországi Bayonne-ban, hogy beállt nála az agyhalál. Az 59 éves Philippe Monguillot halálhíréről lánya számolt be, aki az AFP-nek azt mondta:

Úgy döntöttünk, hogy elengedjük

– írja a BBC.

A francia rendőrség két huszonéves férfit vádol szándékos emberöléssel, két férfit segítségnyújtás elmulasztásával, egy ötödik férfit pedig azzal, hogy segített elrejtőzni az egyik tettesnek.

A támadás vasárnap este 7-kor történt Bayonne egyik külvárosi negyedének autóbusz-megállójában. Philippe Monguillot a gyanúsítottak egyikének jegyét akarta volna ellenőrizni, a másik három férfit pedig arra kérte, hogy vegyék fel a koronavírus-járvány miatt a tömegközlekedési eszközökön kötelező szájmaszkot.

kép: Afp

Sértegetések, majd lökdösődés következett. A sofőrt lerángatták a buszról. Két gyanúsított megrugdosta, és ököllel ütéseket mért a felsőtestére, a fejére is

– mondta a helyettes ügyész.

A négy férfi a járdán hagyta az eszméletlen állapotba került buszsofőrt, elmenekültek a helyszínről, majd az egyikük lakásában húzták meg magukat. A brutális támadás olyan heves érzelmeket váltott ki a sofőr kollégáiból, hogy hétfőn valamennyien munkabeszüntetést hirdettek, és jelezték, hogy a temetés előtt nem veszik fel a munkát.

kiemelt kép: Afp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik