Nagyvilág koronavírus

A leggyászosabb nap Szerbiában, amióta felbukkant a koronavírus

Egyetlen nap mérlege: 13 halott, 110 ember lélegeztetőgépen.

Július hetedike fekete betűkkel kerül be Szerbia történelmébe, a koronavírus megjelenése óta ezen a napon hunyt el a legtöbb ember a COVID-19 miatt Szerbiában – írja a Szabad Magyar Szó.

Az elmúlt huszonnégy órában 299-cel nőtt azok száma, akiknél kimutatták az új típusú koronavírus jelenlétét. A hivatalos járványügyi honlap adatai szerint tizenhárom ember vesztette életét, így a halottak száma 330-ra nőtt.

A lélegeztetőgépen levők száma is emelkedett, jelenleg Szerbiában 110 embert próbálnak meg így életben tartani. Hétfő óta 8287 embert teszteltek, ami azt jelenti, hogy a fertőzöttek száma 3,6 százalék.

A Szerbiai Rádió és Televízió bejelentette, Aleksandar Vucic államfő kedden este hat órakor mondja el azokat az intézkedéseket, amelyekkel meg szeretnék állítani a koronavírus terjedését.

Az igazolt fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt hétfőtől ismét ideiglenes járványkórházként működik az egyik belgrádi sportcsarnok.

Kiemelt képé: Szerb katonák ideiglenes kórházat építenek a koronavírussal fertőzött betegeknek a belgrádi Stark Arénában.
MTI/EPA/Andrej Cukic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik