Nagyvilág koronavírus

Nagy a baj az USA-ban: rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

A koronavírus kezdete óta újabb napi rekordot döntött a szerdai, közel 50 ezres napi fertőzöttek száma az Egyesült Államokban– írja a Reuters. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai azonban már 53 ezer új koronavírus-fertőzöttről szólnak. Ugyanakkor 706 halálos áldozatot jegyeztek fel, és ezzel a halottak száma meghaladta a 128 ezret. A fertőzöttek esetében ez a szám 2,7 millió.

Kormányzati források szerint akár a napi 100 ezres fertőzött számot is elérhetik, ha nem lépnek hatékonyan. Június első hetében még „csak” 22 ezer volt a napi új fertőzöttek száma.

Arizonában, Floridában, Kaliforniában és Texasban regisztrálták a legélesebb emelkedést, de közel három tucatnyi államban mutat emelkedő tendenciát a fertőzöttek száma.

Kiemelt kép: Nővérek egyperces néma csenddel emlékeznek az előző nap a koronavírus-járvány következtében elhunyt kolléganőjükre a New York Állam Nővéri Szövetsége által szervezett tüntetésen a Rikers Island büntetés végrehajtási intézet előtt 2020. május 7-én. A tiltakozással a börtönökben dolgozó ápolók veszélyes munkakörülményeire hívják fel a figyelmet. A járvány gócpontja továbbra is New York az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Justin Lane

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik