Nagyvilág

Meghalt XVI. Benedek bátyja

Georg Ratzinger is a katolikus egyház szolgálatában állt papként.

Kilencvenhat évesen meghalt Regensburgban Georg Ratzinger, az előző pápa, XVI. Benedek bátyja, adta hírül a német közszolgálati média alapján a távirati iroda. Georg Ratzinger szintén a katolikus egyház szolgálatában állt papként.

Öccsével mindketten 1946-ban léptek be egy papi szemináriumba, miután a német hadseregben kellett szolgálniuk. A zenészként és kórusvezetőként is ismert Georg Ratzingert 1951-ben szentelték pappá testvérével együtt.

A fivérek szoros testvéri kapcsolatban maradtak azután is, hogy Joseph Ratzingert 2005-ben pápává választották. Rendszeresen beszéltek egymással telefonon. XVI. Benedek 2013-ban mondott le a pápai tisztségről, amire előtte hat évszázadon át nem volt példa.

Lemondása után most júniusban hagyta el először Olaszország területét, hogy három évvel idősebb, súlyos beteg fivérét  meglátogassa Regensburgban. A regensburgi egyházmegye közleménye szerint XVI. Benedek nyugalmazott pápa az utazásról konzultált utódjával, Ferenc pápával is. Az egyházmegye már akkor jelezte, hogy talán ez lehet az utolsó alkalom, hogy a két testvér, Georg és Joseph találkozhat egymással.

Kiemelt kép: A 2020. június 18-án közreadott, 2005. augusztus 5-én készült képen XVI. Benedek pápa meglátogatja testvérét, Georg Ratzingert a római Gemelli kórházban. júnus 18-án a pápa Vatikánvárosból a németországi Regensburgba utazott, hogy meglátogassa beteg testvérét. MTI/EPA/ANSA/Arturo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik