Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: vesztegzár alá helyezik Melbourne tíz külvárosát

Vesztegzár alá helyeznek tíz külvárost Ausztrália második legnépesebb városa, Melbourne körül a koronavírus-járvány megfékezése végett – jelentették be. Victoria államban, amelynek székhelye Melbourne, ugyanis 64 új fertőzöttet regisztráltak – közölték az ausztrál egészségügyi hatóságok.

Az állam kormányfője szerint a karantént szerda estétől vezetik be azokban a külvárosokban, ahol a legtöbb esetet azonosították.

A korlátozások értelmében az emberek alapvető cikkek vásárlása, edzés, munkába és iskolába járás céljából hagyhatják el otthonaikat. A rendőrség fogja felügyelni a kijárási korlátozás betartását. A szabályszegők pénzbüntetésre számíthatnak.

Victoria állam miniszterelnöke újságíróknak nyilatkozva elismerte, hogy a korlátozások rendkívül fájdalmasak és károsak lesznek az érintett vállalkozások, a többi között a lazítások nyomán nemrég újranyílt szépségszalonok, edzőtermek, könyvtárak és uszodák számára.

A hétvégén Victoria államban mozgósították a hadsereget, hogy a katonák segítsenek megfékezni a vírus terjedését. A hatóságok az utóbbi három napban csaknem 100 ezer vírustesztet végeztek el.

Ausztrália más államaiból viszonylag kevés fertőzöttet jelentettek.

A 24,5 milliós országban eddig mintegy 7700 fertőzöttet és 104 halálesetet regisztráltak a Covid-19-betegség következtében.

(MTI)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ajánlott videó

Olvasói sztorik