Nagyvilág koronavírus

Április óta nem volt ennyi új fertőzött az USA-ban, mint most

Az Egyesült Államokban két hónap óta a legtöbb új koronavírus-fertőzöttet regisztrálták a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerdai adatai szerint – írja az MTI.

Csaknem valamennyi államban emelkedett az új fertőzéses esetek száma. A legtöbb fertőzöttet Kaliforniában, Texasban és Floridában azonosították.

Szerdán összesen 38 ezer 672 új fertőzést diagnosztizáltak. Az Egyesült Államokban így már több mint 2,3 millió a regisztrált esetek száma, és több mint 121 ezer ember halt meg a vírus okozta Covid-19 nevű betegségben. Gavin Newsom kaliforniai kormányzó újságíróknak nyilatkozva nem zárta ki, hogy a fertőzések szaporodásához a gazdasági élet újraindítása mellett az elmúlt napok tüntetéssorozata is hozzájárulhatott.

New York államban, Connecticutban és New Jersey-ben bejelentették, hogy csütörtöktől kötelezően 14 napos karanténba kell vonulniuk mindazoknak, akik olyan tagállamokból érkeznek, ahol ismét erősödik a járvány.

Kiemelt kép: A Prairie Meadows Casino bejáratánál mérik az érkezők testhőmérsékletét az Iowa állambeli Altoonában 2020. június 15-én. A nyitásra a koronavírus-járvány miatti három hónapos kényszerszünet után kerülhetett sor. MTI/AP/Charlie Neibergall

Ajánlott videó

Olvasói sztorik