Nagyvilág

Áll a bál, mert kormánybiztos lett a szlovák „fekete özvegy”

A kormányfő próbálta gyorsan lezárni a Kočner jachtján nyaraló képviselőnő ügyét.

A szlovák kormányfő elfogadta, hogy Petra Krištúfková néhány nappal kinevezése után lemondott a családtámogatásért, szociális segélyezésért felelős kormánybiztosi posztjáról, miután kiderült, korábban Marian Kočner jachtján nyaralt. Igor Matovic azt mondta, a képviselő döntött így, ezzel az ügyet lezártnak tekinti – írta a Paraméter.

A miniszterelnök közölte: vasárnap délután találkozott koalíciós partnerével, Boris Kollárral és a képviselőnővel, de a döntést rájuk, a pártjukra hagyta. Ennek ellenére nem csitulnak az indulatok, többen kifogálják, hogy Krištúfková egyáltalán kormánybiztos lett és képviselő maradt.

Az alvilág fekete özvegye

Az Új Szó véleménye szerint már a kormánybiztosi poszt maga is furcsa, hiszen van külön minisztérium erre, a képviselőnő pedig pártján (Sme rodina) belül ugyan főleg családügyi kérdésekkel foglalkozott, de ezt háttérbe szorították botrányai. A portál felidézi, Krištúfkovát „fekete özvegyként” ismerik, mert korábban együtt élt több alvilági alakkal, akik mind erőszakos halált haltak, felrobbantották, lelőtték őket.

Az, hogy a kormányfő vasárnap közösen tárgyalt az ügyről a képviselővel és legközelebbi szövetségesével, Boris Kollárral, az Új Szó szerint egyebek mellett új árnyalatot ad a „család vagyunk” politikai szlogennek, hiszen a parlament elnökének van egy gyermeke Krištúfkovától.

Kocner, a vörös vonal

A Körkép az Aktualty.sk.alapján arról ír, hogy a parlamentben sok az olyan képviselő, aki nem felel meg az alapvető morális elvárásoknak sem, oligarchák bábjai, együttműködtek a maffiával. Ez a választók egy részét nem zavarja, így ül ott már második választási ciklusában Petra Krištúfková.

A portál szerint a hivatalos közleménnyel ellentétben Matovic valójában megütközött Kollárral. A kormányfőnél a képviselőnő korábbi vitatható kapcsolatai még belefértek, de a ködösítés kapcsolatáról a bíróság előtt álló Kočnerral vörös vonal, azt nem léphette át, hiszen a korrupció- és maffiaellenes harc szlogenjével nyert a választáson.

Kiemelt kép: Petra Krištúfková / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik