Nagyvilág koronavírus

Hivatalosan már több mint 1 millió fertőzött van Brazíliában

Átlépte az egymilliót az új típusú koronavírus fertőzötteinek száma Brazíliában, a halálos áldozatok száma pedig 50 ezerhez közelít – derül ki a brazil egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatásából. Jair Bolsonaro elnök nemrég azt mondta, hogy a koronavírus egy kisebb influenza.

A hét utolsó munkanapján 54 771 új fertőzöttet regisztráltak. Jelenleg csak az Egyesült Államokban van több fertőzött a világon. A dpa német hírügynökség rámutat, hogy a valós számok még magasabbak lehetnek, mert Brazíliában a hatóságok kevés tesztet végeznek. Daniel Lahr biológus a G1 című brazil portálnak úgy nyilatkozott, hogy a jelenleginél hússzor több tesztet kellene elvégezni az országban.

Az MTI szerint a tudományos tanulmányok és becslések az ismert számok mintegy hétszeresére teszik a fertőzöttek valós számát, a halálos áldozatok száma pedig a hivatalos adatok kétszerese lehet.

A 210 millió lakosú országban február 25-én egy Olaszországból hazatért üzletember lehetett az első fertőzött, azóta pedig a vírus már a brazil lakott területek 82 százalékát elérte.

Kiemelt kép: EVARISTO SA/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik