Nagyvilág

Videón, ahogy a rendőrök lelövik a ruttkai iskolai késelőt

A Markíza megszerezte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek rögzítették, amint a rendőrök lelövik a ruttkai (Vrútky) iskolai támadás elkövetőjét – írta meg a Parameter.

A 22 éves Ivan Č. a ruttkai iskola diákja volt. Csütörtökön délelőtt tört be az épületbe, többeket megkéselt, majd a rendőrök 200 méterre az iskola épületétől lelőtték.

A támadó az egyik ajtó üveges részét betörve jutott be az épületbe. Az iskola két alkalmazottjával találta szembe magát, akik próbálták megállítani. Egyiküket, a 62 éves Jaroslav Budz igazgatóhelyettest a támadó halálra késelte, sebeket és vágási sérüléseket szerzett az iskola gondnoka is. Ivan Č. a legközelebbi osztály felé vette az irányt, ahol az órát tartó igazgatónőt és két negyedikes, azaz kilencéves diákot is megsebesített. Ezt követően megpróbált elmenekülni, a sérült gondnok futott utána. A rendőrök mintegy 200 méteren át követték a késével menekülő támadót, akit le akartak tartóztatni. Mikor közel kerültek hozzá, a férfi aktívan védekezni kezdett a késével, a rendőrök pedig használták a szolgálati fegyverüket. Az egyikük lelőtte őt, de a célt tévesztett töltények a földről visszapattanva őket is megsebesítették.

A felvételen látszik, hogy a történtek előtt nem sokkal még kisgyermekes anyukák sétáltak a járdán, pár pillanattal később pedig már töltények repültek szanaszét. A rendőr a támadó lábára céloz, ő viszont a kollégája felé vette az irányt, ezért újabb lövést adott le, és ezzel tudták csak megállítani a 22 éves Ivant. Mindkét rendőr a földre esett, miután eltalálta őket a visszapattanó golyó, nem sokkal később pedig megérkezett az erősítés.

Kiemelt kép: Paramater.sk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik