Nagyvilág

Megszólalt a megvert fehér tüntetőt kimenekítő fekete férfi

Nem gondolkoztam, csak az volt a fejemben, hogy ott fekszik a földön egy emberi lény. Nem lett volna jó vége, ha nem avatkozunk közbe. Azt tettük, amit tennünk kellett. Megakadályoztuk, hogy megöljenek valakit

– nyilatkozta a BBC-nek Patrick Hutchinson, az a fekete férfi , aki szombaton kimenekített egy megvert szélsőjobboldali ellentüntetőt egy londoni tüntetés közepéről. A személyi edző Hutchinsonról készült képek, amelyeken az eszméletlenre vert fehér férfit cipeli a vállán, bejárták a világsajtót.

Nagy-Britanniában több tüntetést is tartottak szombaton. Egyrészt a Black Lives Matter támogatói, másrészt szélsőjobbos ellentüntetők. A tüntetések sok helyütt békések voltak, nem úgy Londonban, ahol a két tüntetőcsoport egymásnak és a rendőröknek is nekimentek. Mintegy 100 embert tartóztattak le vasárnap hajnalig.

Londonban is elszabadult a pokol
Hajnalig tartottak az utcai harcok a rasszizmusellenes tüntetők, a szélsőjobboldli csoportok és a rendőrök között.

„A földre került, mire a barátaim odarohantak, és körbevették. Én értem oda utolsóként, a vállamra vettem, a többiek pedig körülálltak minket, nehogy bántódása essen” – mesélte Hutchinson a híressé vált képek előtörténetét.

Kiemelt kép: Luke Dray/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik