Nagyvilág koronavírus

Koronavírusos lett az ukrán elnök felesége

Pozitív lett koronavírusra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségének laboratóriumi tesztje – írja az MTI.

“Jól érzem magam, de járóbeteg-kezelésben vagyok, elszigetelve a többi családtagomtól, hogy ne veszélyeztessem őket” – írta az Instagramon az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint. Közölte, hogy férje, az ukrán elnök és két gyermekük koronavírus-tesztje negatív lett.

Az elnöki iroda közleményében megerősítette, hogy Olena Zelenszka jól van és jelenleg nincsenek tünetei. Egyelőre nem tudni, hogy hol és mikor fertőződött meg, ez ügyben járványügyi vizsgálatot folytatnak, és mindenkit, aki kapcsolatba került vele, értesítenek a lehetőségéről annak, hogy megfertőződhettek.

A hivatal kiemelte, hogy az államfő felesége minden hivatalos eseményen és otthonában is betartotta a karanténra vonatkozó szabályokat és az egészségügyi minisztériumnak a fertőzés elleni védekezésre vonatkozó ajánlásait, továbbá a biztonsági protokollnak megfelelően rendszeresen tesztelték koronavírusra. A június elején elvégzett tesztjének eredménye még negatív volt.

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) és Ferenc pápa (j2) ajándékot cserél, miközben a római katolikus egyházfő magánkihallgatáson fogadja az ukrán vezetőt és a feleségét, Olena asszonyt a Vatikánban 2020. február 8-án. MTI/AP pool/Gregorio Borgia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik