Nagyvilág

Meglógott kifutójából a koppenhágai állatkert egyik óriáspandája

Kiszökött kifutójából hétfő kora reggel a Koppenhágai Állatkert egyik óriáspandája és kószált egy kicsit a park területén, míg végül a gondozóknak sikerült befogniuk. Az incidens még nyitás előtt történt.

A hétéves Hszing Er az intézmény 160 millió dán koronából (7,3 milliárd forint) épült új Pandaházából szökött meg. A hím állat, amely tavaly érkezett az állatkertbe, egy nősténnyel, Mao Szunnal osztozik a szálláson.

A biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint Hszing Er felkapaszkodott egy elektromos vezetékekkel teli fémpóznára és onnan mászott át a kertbe. Az állatkert szóvivője, Bengt Holst elmondta, hogy megerősítik a Pandaház körüli területet, hogy ilyen eset többé ne fordulhasson elő. Hozzátette: a park dolgozói gyorsan és hatékonyan reagáltak. Az állatot elkábították és visszavitték az elkerített területre. A délnyugat-kínai Csengtuból érkezett pandák számára kialakított házat 2019 áprilisában adták át.

Peking diplomáciai ajándékként ad kölcsön óriáspandákat külföldi állatkerteknek. A 15 éves kölcsön ideje alatt született bocsok mindegyike Kína tulajdonát képezi.

forrás: mti, kiemelt kép: Afp

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik