Nagyvilág

A Fox News közölt egy grafikát arról, hogy a feketék meggyilkolása után emelkedik a tőzsde

Bobby L. Rush demokrata képviselő szerint undorító és vérlázító a csatorna húzása.

A Trump-párti Fox News pénteken közzétett egy grafikát arról, hogyan erősödtek a piacok négy fekete amerikai nagy vihart kavart meggyilkolása (illetve Rodney King esetében egy zavargásokhoz vezető bírósági ítélet) után egy héttel.

A kimutatás szerint a Martin Luther King elleni 1968-as merénylet után 2,9, a Rodney Kinget összeverő rendőrök 1992-es felmentése után 1,2, a fegyvertelen tinédzser, Michael Brown 2014-es agyonlövése után 1,2, George Floyd  jelenlegi zavargásokat kiváltó halála után pedig 3,4 százalákkal emelkedett a S&P ötszáz legnagyobb amerikai vállalat teljesítményét mutató indexe.


„Történelmileg nincs összefüggés aközött, hogy mire összpontosítanak a befektetők, és hogy mi történik az ország többi részében” – mondta a csatorna a George Floyd halála utáni tüntetések kapcsán, mielőtt rátért arra, mennyi haszon keletkezett a többi, múltbéli esetet követően.

A Fox News-t élesen kritizáló Bobby L. Rush, Illinois állam  demokrata kongresszusi képviselője szerint undorító és vérlázító volt a csatorna grafikája, ami világossá teszi, hogy Foxot nem érdekli a feketék élete, és azt üzeni a nézőinek, hogy a feketék életét piaci nyereségre lehet váltani.

A Wall Street Journal szerint egyébként a pénzpiacok erősödése nem ritka a hasonló társadalmi nyugtalanságok idején, a Business Insider pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai tőzsde a májusi munkanélküliségi rekord idején is emelkedni tudott, a részvényárfolyamok ugyanis áltlalában inkább a befektetők jövőre vonatkozó várakozásait tükrözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik