Nagyvilág

Trump betelefonált egy rádiós műsorba, hogy tisztázza a híres bunker-sztorit

Donald Trump elnök szerda reggel betelefonált a konzervatív Fox Radio egyik műsorába, mert úgy érezte, tisztáznia kell azokat a híreket miszerint pénteken este, amikor a Fehér Ház előtt tüntetés folyt, őt a Titkosszolgálat emberei egy földalatti bunkerbe vitték – írja az Index.

Föld alatti bunkerbe menekítették Trumpot a Fehér Ház körüli tüntetések miatt
Gyújtogattak, a rendőrség könnygázzal oszlatott az amerikai fővárosban.

Trump kissé ellentmondásosan vázolta, hogy mi is történt valójában:

Hamis a jelentés, nem voltam lent. Nagyon rövid ideig, icipicit voltam csak lent, napközben, és csak ellenőrzi, hogy miden rendben van-e. Kétszer, háromszor mentem le, ellenőrizni.

Megkérdezték az elnöktől, hogy a Titkosszolgálat mondta-e neki, hogy menjen le, mert aggódott a biztonsága miatt, „mire Trump azt felelte, hogy nem, azt mondták neki, hogy nem ártana lenézni, mert lehet, szüksége lesz rá előbb-utóbb.”

Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak megmozdulások az elmúlt napokban, amelyek kiváltó oka az volt, hogy egy hete egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt.

Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök visszamegy a washingtoni Fehér Házba, miután felkereste a George Floyd fekete bőrű férfi halála miatt tiltakozó tüntetők által megrongált Szent János-templomot 2020. június 1-jén. Május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt. MTI/EPA/Shawn Thew

Ajánlott videó

Olvasói sztorik