Nagyvilág koronavírus

Már 40 millió amerikai vált munkanélkülivé a járvány kezdete óta

Az elmúlt héten több mint 2,1 millió amerikai kért munkanélküli segélyt a május 23-án zárult héten, ami 323 ezerrel kevesebb az egy héttel korábban mért 2 millió 446 ezernél – derül ki a washingtoni munkaügyi minisztérium legfrissebb adataiból. 

A koronavírus-járvány miatt már 40 milliónál is több amerikai veszítette el munkáját a pandémia kitörése óta. Immár a tizedik egymást követő héten állt a milliós küszöb fölött az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma.

Miután a gyorsan terjedő koronavírus-járvány és az annak megfékezését célzó szigorú intézkedések miatt szinte teljes egészében leállt az amerikai gazdaság, március harmadik hetében példátlan méretű elbocsátási hullám indult. Egy hét múlva több mint 6,86 millión tetőzött az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma, amely azóta folyamatosan csökken. A 2007-2009-es pénzügyi és gazdasági válság idején, amikor 8,7 millió álláshely szűnt meg, 665 ezren tetőzött az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők heti száma – emlékeztet az MTI.

Kiemelt kép: Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik