Nagyvilág koronavírus

Hatalmasat zuhant Boris Johnson népszerűsége tanácsadója koronavírusos botránya után

Drámaian nagyot zuhant Boris Johnson népszerűsége, miután kiderült, hogy híres tanácsadója, Dominic Cummings 260 mérföldet utazott családjával, hogy szülei közelében töltse a járványt, miközben a koronavírus miatt az országban karantén volt elrendelve – írja a cnn.com.

Cummings nem is kért bocsánatott, sőt, le se mondott. Boris Johnson se vált meg munkatársától – emiatt van felháborodás a szigetországban.

Egy felmérés szerint a brit választók kétharmada szerint le kellene mondania a tanácsadónak. A kormány eddig 20 százalékot vesztett a népszerűségből, miközben a Munkáspárt erősödött a botrány hatására.

A londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 által közreadott képen Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus-helyzettel kapcsolatban tart sajtótájékoztatót a Downing Street 10-ben 2020. május 24-én. Johnson kiállt a karantén szabályok megsértésével vádolt politikai főtanácsadója, Dominic Cummings mellett, valamint bejelentette, hogy Nagy-Britanniában június 1-től újranyitnak az általános iskolák. MTI/EPA/Londoni kormányfői rezidencia/Andrew Parsons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik