Nagyvilág koronavírus

Több olasz tartományban egyetlen fertőzöttet sem regisztráltak

Alto Adige, Molise, Basilicata, Szardínia valamint Calabria tartományban egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak az utóbbi egy nap alatt a polgári védelmi hatóság kedd esti adatai szerint. A halottak huszonnégy óra alatti emelkedése az egymást követő harmadik nap száz alatt maradt. A tenor Andrea Bocelli bejelentette, hogy márciusban ő is pozitívnak bizonyult.

Hetvennyolcan haltak meg egy nap alatt, a vasárnap ötven és a hétfői kilencvenkettő után. A halottak száma így elérte a 32 955-t. Az aktív fertőzöttek száma 52 942-re csökkent. Ötszázhuszonegyre esett vissza az intenzíven kezeltek száma. Öt tartományban egyetlen új fertőzöttet sem jelentettek: Calabriában szombat óta nem diagnosztizáltak új fertőzöttet.

A gyógyultak száma túllépte a 144 ezret. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 230 555-t.

Az egész országban mintegy 300 új fertőzöttet diagnosztizáltak, ennek két harmadát Lombardia és a vele szomszédos Piemont tartományban.

Lombardiában az idősotthonok mintegy 60 ezer lakóját és személyzetét tesztelték, és harminc százalékuk bizonyult pozitívnak.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter arra kérte az olaszokat, vegyenek részt a Vöröskereszt hétfőn indított ellenanyagmérő tesztjén, amelybe 150 ezer személyt akarnak bevonni. A telefonon megkeresetteknek eddig csak 25 százaléka mondott igent.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/EPA-ANSA/Matteo Bazzi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik