Nagyvilág koronavírus

Trump: Nem adom meg a sajtónak az örömet, hogy maszkban lássanak

Nem először téma az Egyesült Államokban, hogy Donald Trump figyelmen kívül hagyja a maszk viselésére vonatkozó – többek között a saját orvosától és a Amerikai Járványügyi Hatóságtól származó  – ajánlásokat. Május elején például egy arizonai maszkgyártó üzemet látogatott meg, ahol népes kíséretével szemben egyedül ő nem viselt maszkot, majd amikor erre később rákérdezett egy újságíró, a nyilvánosságra került fotók dacára azt mondta, hogy igenis volt rajta maszk.

Az elnök most a Ford michigani, lélegeztőgép-gyártásra átállított gyárát látogatta meg, és bár az államügyész előzetesen kifejezetten megkérte Trumpot, hogy tartsa be az állam egészségügyi előírásait – többek között a nyilvános zárt helyeken való maszkviselést –, ő mégis maszk nélkül állt az újságírók elé.

Amikor az újságírók megkérdezték, miért nincs rajta maszk, Trump azt mondta, hogy viselte az üzemi területen, de „nem akartam megadni a sajtónak azt az örömet, hogy lássák.”

Az elnök bizonyítékul elő is vette a zsebéből a maszkját, és – miközben mindenhol alaposan összetapogatta – elmondta, hogy nagyon szereti, szerinte jobban is néz ki benne, mint nélküle. Hozzátette azt is, hogy ma reggel is végeztek rajta koronavírustesztet, és „nagyon pozitív lett a másik értelemben, ami azt jelenti, hogy negatív lett.”

A michigani államügyész, Dana Nessel azonban nem volt ilyen vicces kedvében, azt mondta  Trump „hihetetlenül tiszteletlen” volt az államukkal szemben, és a továbbiakban nem látják szívesen Michiganben. Később a CNN-nek úgy pontosított, hogy csak a saját hivatala nevében beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik