Nagyvilág koronavírus

Obama a koronavírus kapcsán: sok felnőtt úgy gondolkozik, mint egy gyerek

A CNN arról ír, hogy bár nem nevezte utódját Barack Obama, egyértelmű, hogy a korábbi elnök Donald Trumpról beszélt, amikor kritikát fogalmazott meg azok irányába, akik szerinte vezetőként rosszul kezelik a vírust. Obama egy végzős egyetemistáknak szóló beszédben szólt arról, hogy a koronavírus rámutatott arra, mennyi felelőtlen vezető van a világban.

A koronavírus alatt kiderült, hogy sok döntéshozónak nincs reális válasza a járványra. Sokak még jól sem tudnak kérdezni

–       mondta Barack Obama. Hozzátette: a koronavírus lerántotta a leplet sokakról, akiknek fogalmuk sincs, mit kellene kezdeni a járvánnyal. Sokuk meg sem próbál úgy tenni, mintha igazi vezető lenne.

Továbbá ezt is mondta:

Tégy úgy, amiről azt hiszed, hogy igaz. Ami jólesik, ami könnyű. Így gondolkodnak a gyerekek. Sajnos, sok magas pozícióban lévő személy is így tesz.

Kiemelt kép: Barack Obama volt amerikai elnök fiatalokkal találkozik a European School of Management and Technology (ESMT) berlini magánfőiskolán rendezett fórumon 2019. április 6-án. MTI/EPA/Clemens Bilan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik