Nagyvilág

Észtországban éjfélkor lejár a rendkívüli állapot

Észtországban nem hosszabbítják meg újra a koronavírus-járvány miatt március közepén elrendelt rendkívüli állapotot, amely így vasárnap éjfélkor lejár.

Az észt kormány hét végi bejelentése szerint a rendkívüli állapot során érvényben léptetett, közösségi távolságtartásra vonatkozó korlátozásokat szakaszosan oldják fel és helyezik új jogi alapokra.

Jüri Ratas észt miniszterelnök szombaton azt mondta, néhány korlátozás érvényben marad annak érdekében, hogy elkerüljék a járvány újbóli elterjedését.

Észtországban, ahol az utóbbi időben lassult a vírus terjedése, a hatóságok nem sokkal az első igazolt esetek után szigorú korlátozásokat vezettek be, amelyek közül néhányat április végén feloldottak.

A járvány miatt Tallin március 13-án vezetetett be rendkívüli állapotot, betiltották a tömegrendezvényeket, az oktatási intézményeket bezárták és otthoni oktatásra tértek át. Az eredetileg május 1-ig tartó rendelkezést később május 17-ig meghosszabbították. A balti országból eddig 1770 fertőzöttet jelentettek, a Covid-19 betegségbe 63 ember halt bele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik