Nagyvilág koronavírus

Fehéroroszországban lassan 28 ezer ember kapta el a vírust, de feleannyian se haltak meg, mint nálunk

Fehéroroszországban az utóbbi 24 órában 958-cal, 27 730-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma – közölte a minszki egészségügyi minisztérium pénteken.

27 730 ember tesztje bizonyult pozitívnak. A járvány kitörése óta az ország területén 156, koronavírussal fertőzött beteg hunyt el, akik emellett különböző krónikus betegségekben szenvedtek

– jelentette a tárca. A tájékoztatás szerint 8807 koronavírus-fertőzött gyógyult meg, és 321 705 tesztet végeztek el péntekig bezárólag.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői ismételten és hangsúlyozottan a távolságtartási szabályok betartatását, a tömegrendezvények betiltását, valamint a nagyobb létszámú gyülekezések kerülését tanácsolták a fehérorosz hatóságoknak. Az országban ennek ellenére nem vezettek be karantént.

Helyi egészségügyi szakértők szerint a járvány május 20. körül tetőzhet Fehéroroszországban. Az utóbbi hetekben naponta átlagosan 900 új fertőzöttet regisztráltak.

A Fehéroroszországot bő negyedszázada kormányzó Aljakszandr Lukasenka elnök korábban azt hangoztatta, hogy országában egyetlen ember sem fog meghalni a koronavírustól, és a járvány ellenszeréül egyebek között a vodkát, a szalonnát, a jégkorongot és a szaunázást is ajánlotta. „Pszichózisnak” minősítette a világszerte bevezetett óvintézkedéseket, és azt hangoztatta, hogy az emberek számára az éhínség és a munkanélküliség lesz végzetes, nem pedig a Covid-19.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik