Nagyvilág koronavírus

Trumpot felidegesítették az újságírók, aztán elsétált a sajtótájékoztatóról

Nem először, és feltehetően nem is utoljára fulladt botrányba Donald Trump sajtótájékoztatója: hétfőn egy ázsiai-amerikai riporterrel került vitába, aztán befejezte a tájékoztatót, írja a Guardian.

Az amerikai elnök az utóbbi időszakban többször is azzal büszkélkedett, hogy az Egyesült Államok vezet a világon a tesztelések számában. Weijia Jiang, a CBS News újságírója éppen ezért kérdezett rá nála, hogy egy világjárvány idején miért ezt tartja a legfontosabb dolognak.

Miért számít ez? Miért csinál belőle versenyt, miközben amerikaiak sokasága veszíti életét és még mindig nő a fertőzöttek száma az országban?

– hangzott a kérdés.

Trump erre azt felelte,

nos, az egész világon sokan meghalnak. Ezt a kérdést talán Kínától kellene megkérdeznie. Nem tőlem. Kérdezze Kínát. Talán nagyon furcsa választ fog kapni.

Az elnök ezután a CNN újságírójának, Kaitlan Collinsnak adott szót, de Jiang félbeszakította. Arra volt kíváncsi, miért pont tőle kérte azt, hogy érdeklődjön Kínánál.

Nem kifejezetten önnek mondtam. Bárkinek ezt válaszoltam volna, aki ilyen utálatos kérdést tesz fel

– közölte az elnök, mire a CBS riportere azt mondta, ez nem egy utálatos kérdés.

Ezután tényleg a CNN újságírójára került volna a sor, próbált is kérdezni, de Trump közölte vele, mivel nem reagált, más következik.

Aztán inkább úgy döntött, senki nem következik már. Megköszönte a figyelmet és elsétált a pódiumról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik