Nagyvilág koronavírus

Egyre rosszabb a helyzet, Putyin mégis elrendelte a korlátozások enyhítését Oroszországban

Feloldotta keddtől a koronavírus-járvány miatt március 30-án bevezetett országos kényszerszabadságot az összes vállalat esetében Vlagyimir Putyin – írja az MTI.

Az orosz elnök hétfői televíziós üzenetében közölte: a 65 évnél idősebbek esetében megmaradnak a korábban bevezetett óvintézkedések, de a járványhelyzet megengedi a korlátozások fokozatos megszüntetését. Közölte, hogy az eltérő körülmények miatt a rendelkezések enyhítésében vagy szigorításában az egyes régiók vezetése lesz illetékes.

Oroszországban van a harmadik legtöbb koronavírus-fertőzött
Putyin gazdasági helyreállítási tervet készíttet.

Mindez azért meglepő némileg, mert épp a mai adatok alapján írtuk meg, hogy Oroszország a harmadik helyre lépett a világon az igazolt Covid-19-fertőzések számát tekintve hétfő reggelre, miután a hivatalos adatok szerint ez a mutató egy nap alatt  11 656-tal 221 344-re nőtt. Ráadásul A The Moscow Times angol nyelvű hírportál a nem véglegesített fővárosi anyakönyvi adatokra hivatkozva azt közölte, hogy Moszkvában 2020 áprilisában a halálozások száma 20 százalékkal haladta meg az elmúlt évtized átlagát. Ami azt sugallja, hogy a magasabb lehet a koronavírusban elhunytak száma annál, ami a hivatalos statisztikákban szerepel.

Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök videokonferencián vesz részt a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő elnöki rezidencián 2020. április 20-án. Az orosz államfő bejelentette, hogy lassult a koronavírus-fertőzés terjedése, de a járvány még nem érte el a csúcspontját. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik