Nagyvilág koronavírus

A lazítások után pár nappal nőni kezdett a fertőzöttek száma Németországban

Nőni kezdett a fertőzöttek száma Németországban négy nappal azután, hogy tovább lazították a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. A Robert Koch Intézet (RKI) legfrissebb adatai szerint Németországban egy fertőzött ismét több mint egy embernek adja tovább a koronavírust – írja a BBC.

A kutatók azonban azt is hozzátették, hogy a következő napok adatai fényében lehet csak következtetni arra, egyszeri emelkedésről vagy valódi trendről van szó. 

Angela Merkel szerdán jelentette be a korlátozások további enyhítését. A német kancellár elmondta, az alapvető fertőzéshigiéniai szabályokat továbbra is be kell tartani minden helyzetben, de ismét szervezhetnek közös programot különböző háztartásban élő emberek és megnyithat valamennyi üzlet. Jelen állás szerint május második felében a Bundesliga első osztályában is újraindulhat a bajnokság, és a tartományi kormányok a helyi adottságoknak megfelelő ütemben újraindíthatják a vendéglátást és az idegenforgalmat. Merkel viszont arról is beszélt szerdán, hogy ha egy járásban vagy városban százezer lakosonként 50 fölé emelkedik az utóbbi hét napon regisztrált fertőzöttek száma, ismét korlátozásokat kell bevezetni az adott területen.

Szombaton Németországban több ezren tüntettek a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozások ellen. A legtöbben a délnyugat-németországi Stuttgartban vonultak utcára, kisebb megmozdulásokra került sor Berlinben, Münchenben és Frankfurtban.

Több ezren tüntettek a kijárási korlátozások ellen Németországban
Berlinben paprikasprayt is bevetettek a rendőrök.

kiemelt kép: afp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik