Nagyvilág

Cápa ölt meg egy szörföst Kaliforniában, egy melbourne-i támadásról videó készült

Cápatámadásban vesztette életét egy szörföző Kaliforniában egy Santa Cruz megyei strand közelében. A 26 éves férfira már holtan találtak rá szombaton, a kora délutáni órákban. Nem tudni, hogy milyen cápafaj támadt rá. Az ilyen esetre érvényes protokollnak megfelelően a hatóságok a cápatámadás helyszínétől egy mérföldre délre és északra is lezárták a tengerpartot legalább öt napra.

A helyi járványügyi rendelkezések értelmében a Santa Cruz-i strandok zárva tartanak délelőtt 11 és délután 5 óra között, de úszás, szörfözés és egyéb vízi sportok céljából ki lehet menni a tengerpartra. Idén ez volt az első halálos cápatámadás az Egyesült Államokban.

Cápa rontott rá egy szörfözőre pénteken Ausztráliában is, a Melbourne-höz közeli Bells Beach strandján, de a 23 éves francia férfi ökölcsapásokkal visszaverte a támadást. Dylan Nacass harapásokkal megúszta a kalandot, amelyről amatőr videofelvétel is készült.

Ausztráliában gyakoriak a cápatámadások, tavaly 27 bejelentett eset történt, de egyik sem volt halálos. Idén azonban már két ember is életét vesztette, egy búvár és egy természetvédelmi őr.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik