Nagyvilág koronavírus

Trump kisegíti Putyint: orvosi berendezéseket küldene Oroszországba

Felajánlotta orvosi berendezések Oroszországba küldését a Covid-19-járvány elleni küzdelemhez Donald Trump amerikai elnök orosz hivatali kollégájának, Vlagyimir Putyinnak csütörtöki telefonbeszélgetésük során – írja az MTI.

Erről csütörtök este a Kreml sajtóosztálya adott ki tájékoztatást, amely szerint a két vezető felköszöntötte egymást a fasizmus elleni győzelem 75. évfordulója alkalmából, és megállapodott abban, hogy Moszkva és Washington erősíteni fogja a koordinációt a Covid-19-pandémia elleni küzdelemben.

Korábban egyébként Oroszország küldött személyes egészségügyi védelmi eszközöket és orvosi berendezéseket az Egyesült Államokba egy hasonló Putyin-Trump-telefonbeszélgetést követően. A két fél a rakomány költségein megosztozott.

Mind Oroszországban, mind az Egyesült Államokban meglehetősen nagy pusztítást végez a koronavírus.

Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz (b) és Donald Trump amerikai elnök kétoldalú megbeszélést folytat a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 kétnapos csúcstalálkozójának első napi ülésén Oszakában 2019. június 28-án. MTI/EPA/Mihail Klimentyev

Ajánlott videó

Olvasói sztorik