Nagyvilág koronavírus

Légi parádéval mondtak köszönetet az indiai egészségügyi dolgozóknak

Vadászrepülők légi parádéjával, katonazenekari koncerttel és hadihajók felvonulásával mondott köszönetet vasárnap India az egészségügyben dolgozóknak.

A légierő gépei látványosan átrepültek több mint egy tucat indiai város fölött annak a kampánynak a részeként, amelyben a hadsereg az egészségügyben dolgozóknak és más alapvető feladatot ellátó embereknek fejezte ki köszönetét a koronavírus-járvány elleni harcban mutatott helytállásukért.

Indiában hetek óta tartanak a kijárási korlátozások, eddig majdnem 40 ezer igazolt fertőzöttet és több mint 1300 halálozást regisztráltak.

Bengaluru városában egy helikopter virágokkal árasztotta el a Victoria Kórházat, melynek orvosai és ápolói védőruhában, maszkban köszönték meg a gesztust. A kórház mellett katonazenekar játszott.

Mumbajban, az ország pénzügyi központjában a televízió mutatta, ahogy vadászgépek zúgnak el a híres Marine Drive tengerparti sétánya mentén, a lakók erkélyeikről figyelték a parádét.

Este a haditengerészet és a parti őrség hajói sorakoznak fel több mint 30 tengerparti város vizein, némelyikük látványos kivilágítással, fényjelzés kilövésével köszönti a járvány elleni harcban dolgozókat.

(MTI, kiemelt kép: Manjunath Kiran / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik