Nagyvilág koronavírus

Megnyitják a határokat külföldi üzletemberek előtt

Lazít a kormány a határoknál is, bizonyos országokból ugyanis újra korlátozás nélkül beléphetnek külföldi állampolgárok Magyarország területére, írja az mfor.hu.

A csütörtök éjjel megjelent kormányrendelet szerint ez csak a cseh, lengyel, német, osztrák, szlovák vagy koreai állampolgárokra vonatkozik és nekik is valószínűsíteniük kell az üzleti célú utazás tényét a belépés során.

Ezekben az országban tett üzleti utazás után már korlátozások nélkül beléphetnek Magyarországra a magyar állampolgárok, ha olyan belföldi vagy a felsorolt országokban bejegyzett cégek vezető tisztségviselői vagy munkavállalói, ha a felsorolt államok legalább egyikében bejegyzett más céggel vállalkozási kapcsolatban áll.

A lap emlékeztetett, március 17-e óta személyforgalomban külföldi állampolgár nem léphetett be az országba, csak a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes külön engedélyével.

A rendeletből nem derül ki, hogy miért pont ezeket az országokat érinti a lazítás, de kizárólag üzleti utakról van szó, külföldi turisták továbbra sem jöhetnek sehonnan Magyarországra.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik