Nagyvilág koronavírus

Kína visszautasítja az amerikai vádaskodást

Kína visszautasította kedden az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos amerikai vádakat. Keng Suang kínai külügyi szóvivő úgy fogalmazott: egyes amerikai politikusok hazugságokkal próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy az Egyesült Államokban nem megfelelően kezelték a járványhelyzetet.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn, a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: vizsgálatot indított arról, hogy Kína hogyan kezelte a járványt. Az elnök kifejtette, hogy a vírus terjedését meg lehetett volna állítani már a forrásánál, ezzel megelőzve, hogy az egész világon elterjedjen.

A kínai külügyi szóvivő, aki nem nevezte meg az amerikai elnököt az amerikai vádakkal kapcsolatos nyilatkozatában, újságírói kérdésre szót ejtett Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsosának kijelentéseiről is, amelyek szerint Kína rossz minőségű, vagy hamis vírusteszteket küld az Egyesült Államokba, és hasznot húz a világjárványból. Keng „megrögzött hazudozónak” nevezte Navarrót, akinek szerinte egyetlen szavát sem lehet elhinni.

(MTI, kiemelt kép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik