Nagyvilág koronavírus

WHO: az európai halottak felét idősotthonokban regisztrálták

Világszerte 2 millió 708 ezer 470-en fertőződtek meg a Covid-19 járványban, a halálesetek száma pedig 190 ezer 858 a baltimore-i Johns Hopkins egyetem péntek reggeli összesítése szerint.

Az új típusú koronavírus-járvány európai halálos áldozatainak körülbelül a felét idősotthonokban regisztrálták

– közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója. Hans Kluge rámutatott: noha egyes európai országokban stabilizálódni vagy enyhülni látszik a helyzet, a világjárványnak még messze nincs vége. A múlt héten jelentősen nőttek a számok a kontinens keleti felén is, például Oroszországban, Ukrajnában és Törökországban – tette hozzá.

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésnek az Egyesült Államokban van, ahol 869 ezer 170 volt az igazolt fertőzöttek száma, és 49 ezer 954 a halottaké.

Olaszországban viszont jelentősen csökkent az új koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma egy nap alatt, a halottaké 464-gyel nőtt, és 25 ezer 549-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt 851-gyel mérséklődött. A halottak száma emelkedett az egy nappal korábbi 437-hez képest. A járványgörbe lefelé ívelése ellenére az elhunytak napi száma továbbra is ingadozó, és hetek óta nem süllyed négyszáz alá. Az aktív fertőzöttek számának 851 fős csökkenése az eddigi legkedvezőbb adat.

Kiemelt kép: Védőfelszerelést viselő gyógytornászok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 23-án. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik