Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: már 26 millió új munkanélküli az Egyesült Államokban

A koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések következtében több munkahely szűnt meg öt hét alatt az Egyesült Államokban, mint amennyit az elmúlt tíz évben összesen létrehoztak – írja pénteki számában a Világgazdaság friss adatokra hivatkozva.

Ezek szerint újabb 4,427 millió amerikai nyújtott be munkanélküliségi segély iránti kérelmet az április 18-ával zárult héten. Az elmúlt öt hét alatt a számuk meghaladta a 26 milliót.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a koronavírus-járvány miatt eltűnt mind a 22 millió munkahely, amelyet az elmúlt évtizedben létrehoztak az Egyesült Államokban.

A lap azt is írja: a helyzet súlyosságát jól érzékelteti, hogy a 2008-2009-es globális pénzügyi válság következtében harmadennyi, 8.7 millió munkahely szűnt meg az országban.

Ingyenes élelmiszercsomagra várakoznak emberek egy segélynyújtóhely közelében a kaliforniai Santa Anában 2020. április 17-én. A jelentések szerint legalább ezer ember várakozott több mint három órán át, hogy ingyen élelemhez jusson. A koronavírus-járvány miatt Kaliforniában mintegy 600 ezren maradtak munka nélkül. MTI/EPA/Eugene Garcia       

Ajánlott videó

Olvasói sztorik