Nagyvilág koronavírus

Pánikvásárlásba kezdtek az észak-koreaiak

Pánikvásárlás zajlik hétfő óta az észak-koreai Phenjan magas minőségű termékeket kínáló üzleteiben, aminek következtében egyre több az üres polc és a hiánycikk a boltokban, írja az NK News több különböző forrásra hivatkozva.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a kiugró keresletnek mi a pontos oka, de az emberek láthatóan elkezdték felhalmozni otthonaikban a zöldségeket, a lisztet és a cukrot is. A lap szerint a legtöbben importált termékeket vásárolnak, amikből így azonnali hiány keletkezett a városban.

Miután Észak-Korea január 31-én teljes egészében lezárta a határait, a termékskála szép lassan szűkülni kezdett a boltokban. Eleinte csak zöldségekből és gyümölcsökből számoltak be kisebb-nagyobb hiányról, de a probléma mostanra kiszélesedett.

A források azt mondták, a pánikvásárlásnak valószínűleg nincs köze ahhoz, hogy a CNN információi szerint Kim Dzsongun, a rezsim vezetője egy műtétet követően súlyos állapotba került. Az oka inkább az lehet, hogy hétfőn szigorították a járványellenes intézkedéseket.

Észak-Koreában hivatalosan eddig egyetlen koronavírusos esetet sem diagnosztizáltak, ami kisebbfajta csodával ér fel még úgy is, hogy le vannak zárva az ország határai.

Észak-Korea a tűzzel játszik, ha hazudik a koronavírusról
Kim Dzsongun mindenáron meg akarja mutatni, hogy kontroll alatt tartja a kialakult helyzetet, és képes megvédeni a népét egy pusztító járványtól. Csakhogy ez a gyakorlatban nincs így.

Kiemelt kép: KIM Won Jin / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik