Nagyvilág koronavírus

Két hete nem haltak meg ilyen kevesen koronavírusban az USA-ban

Az Egyesült Államokban csökken a járvány halálos áldozatainak  a száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház keddi adatai szerint – írja az MTI.

Az Egyesült Államokban kedden 1433 ember hunyt el az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevűtüdőgyulladásos betegségben, és ez az elmúlt két hétben  ebben a tekintetben a legkisebb szám volt. A múlt héten ugyanis volt olyan nap, amikor 24 óra alatt 4591 halálos áldozatot követelt  a járvány. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója a kedden délelőtt tartott sajtóértekezletén  szintén csökkenő tendenciáról számolt be. Elmondta, hogy hétfőn az állam kórházaiban 452 ápolt, az idősotthonokban pedig 29 beteg hunyt el, de csökkent az  újonnan kórházba szállított Covid-19-es betegek száma.

Több tagállamban – az elővigyázatos intézkedések figyelembevételével ugyan, de – arra készülnek, hogy ezen a héten újraindítsák a gazdaságot. Trump elnök hétfőn este bejelentette, hogy Montanában pénteken, Ohióban, Idahóban és Észak-Dakotában pedig május elsején indulnak újra a nem alapvető fontosságú üzleti tevékenységek is. Vermontban szintén május elsején nyitnak újra az üzletek, Brian Kemp, Georgia kormányzója pedig kedden délelőtt közölte, hogy a héten újra kinyitnak a fitnesztermek, fodrászatok, kozmetikák, és más, nem alapvető fontosságú üzletek.

Kiemelt kép: A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések feloldását és a mindennapi élet újraindítását követelik az Arizona állambeli Phoenix városban 2020. április 20-án. A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Államokban 792 938 fertőzöttje és 42 518 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak. MTI/AP/Ross D. Franklin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik