Nagyvilág

Több tucat ember vert agyon két hindu aszkétát Indiában

Feldühödött tömeg agyonvert két hindu aszkétát és a sofőrjüket a nyugat-indiai Mahárástra államban, mert gyerekrablással és szervkereskedelemmel gyanúsították őket. Az ügyben 110 embert, köztük 9 fiatalkorút letartóztattak – közölte az indiai rendőrség hétfőn.

A lincselés csütörtök este, Mahárástra székvárosától, Mumbaitól körülbelül 140 kilométerre történt, Palgar körzetben. A brutális támadásról készült videófelvételeket feltették az internetre is. A három ember egy temetésre tartott, amikor a tömeg kirángatta őket az autóból, és botokkal és kövekkel támadt rájuk. A felvételek tanúsága szerint az egyik, 70 éves férfi az életéért könyörgött. A tömeg később a kiérkező rendőrökre is rátámadt. A rendőrség széleskörű nyomozást rendelt el, a letartóztatások mellett két rendőrt felfüggesztettek.

Indiában az elmúlt 3 évben szaporodtak meg azok a lincselések, amelyeket a közösségi médiában terjedő, gyerekrablásokkal kapcsolatos álhírek váltanak ki. A gyilkosságot több hindu szervezet és politikus elítélte.

Kiemelt kép: MTI/AP/Rafik Makbúl

Ajánlott videó

Olvasói sztorik