Nagyvilág

Amputálni kellett egy walesi nő ujjának nagy részét, mert fertőzést kapott a manikűrösnél

Orvostanhallgatóknak mutogatták a fertőzését, olyan súlyos volt.

Mikor az 57 éves Jose Jackson 2017-ben manikűröshöz ment, biztosan nem sejtette, mekkora fordulatot vesz az élete rövidesen, és mennyit fog még emiatt szenvedni. A történet csak most kapott nagyobb nyilvánosságot, egészen pontosan a Sun írt a walesi nő kálváriájáról, akinek egy súlyos fertőzés miatt amputálni kellett egyik mutatóujja nagy részét.

A nő közel három évvel ezelőtt kért időpontot egy szalonban, hogy új műkörmöket csináltasson, de egy ponton hiba csúszott a folyamatba. A körmöse épp egy kutikula tolóval dolgozott a jobb kezének mutatóujján, mikor egy pillanatra megcsúszott a keze és megsebesítette Jose ujját. Bár a seb erősen vérezni kezdett, Jose nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, és mivel úgy volt vele, hogy furán nézne ki, ha csak az egyik kezén lennének új körmök, ezért nem hagyták abba a kezelést.

A seb azonban rövid úton megduzzadt, és a javulás legkisebb jelét sem mutatta, ezért kórházba ment vele. Elmondása szerint, amikor levették róla a kötést, olyan volt az újja, mint egy egyenetlen hegycsúcs.

Mikor meglátták a sebet, behívtak pár orvostanhallgatót is, mert ritkán látni olyan durva fertőzést, mint ami az ujjamon volt.

Később kiderült, hogy a fertőzés a kutikula tolón lévő szennyeződés miatt alakult ki, az orvosok pedig komoly tények elé állították a nőt: minél hamarabb amputálni kell az elfertőződött felületet, mert az nagyon gyorsan tovább terjedhetett a karján.  A nő aztán nem sokkal később, 2018-ban amputáltatta az elfertőződött részeket, ami nagyjából másfél ujjpercet tett ki.

Bár kétségtelenül járhatott volna rosszabbul is, azt mondja, így is tönkre ment az élete, semmi sem olyan már mint régen, azt pedig különösen fájlalja, hogy azért ment manikürőshöz, hogy szépek legyenek a kezei, erre épp ott tették őket tönkre végleg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik