Nagyvilág koronavírus

Már 3000 áldozata van a koronavírusnak New Yorkban

Az új típusú koronavírus okozta a Covid-19 betegség eddig csaknem háromezer halottat követelt New York államban

– mondta el Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pénteken a szokásos napi sajtótájékoztatóján.

A kormányzó kijelentette: a csütörtök volt eddig a legszomorúbb nap, mert az általa irányított államban egyetlen nap alatt 562 ember halt bele a  betegségbe.

New York államban ezzel csaknem háromezer főre emelkedett a betegség halálos áldozatainak száma. A diagnosztizált fertőzések száma több mint 102 ezer.

Mintha egy zombifilmet forgatnának New Yorkban
A járvány egyik új epicentruma alakult ki a keleti parton: a kilencmilliós New Yorkban hiába az intézkedések, nagyon rossz a helyzet. Ott élőket kérdeztünk arról, mi történik a megapoliszban, hogyan változtatta meg a koronavírus a világ egyébként nyüzsgő fővárosát.

Andrew Cuomo kifejtette, hogy még több halálos áldozatra számít, részben a vírus rendkívül gyors terjedése miatt, részben pedig azért, mert nincs elegendő lélegeztetőgép és kórházi ágy.

A kórházak ma már gyakorlatilag egyetlen nagy intenzív osztállyá alakultak

– mondta a kormányzó. További segítséget kért, s nemcsak a szövetségi kormánytól, hanem a többi amerikai tagállamtól is. „Mindannyian amerikaiak vagyunk, függetlenül attól, hogy New Yorkban, vagy Kaliforniában élünk” – fogalmazott.

Az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint pénteken délelőtt helyi idő szerint több mint 245 ezer regisztrált fertőzöttje és több mint 6 ezer halálos áldozata volt  a Covid-19 nevű, a vírus okozta tüdőgyulladásos betegségnek.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Gary He

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik