Nagyvilág koronavírus

Karantén alatt egy görögországi menekülttábor: húsz koronavírus-fertőzöttet találtak

Karantén alá vonták a görög hatóságok a háromezer fős Ritsona menekülttábor lakóit miután húsz embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a Guardian tudósítója.

A létesítményben azután kezdték meg az emberek tesztelését, hogy egy nőről kiderült, megfertőzte a vírus, miután egy athéni kórházban megszülte gyermekét. Az intézkedés értelmében 14 napig tilos a menekülttáborból való kilépés és belépés.

Görögország óriási migrációs nyomással néz szembe, és beláthatatlan katasztrófához vezetne, ha a zsúfolt menekülttáborokban terjedni kezdene a koronavírus. Az égei-tengeri szigeteken összesen 40 ezer menedékkérő tartózkodik, köztük férfiak, nők és gyerekek is. Egyedül Leszbosz szigetén 22 ezren tartózkodnak, ahol az orvosok szerint a rendkívül rossz higiéniai körülmények uralkodnak, és hiányoznak az alapvető felszerelések ez pedig koronavírus terjedésének különösen nagy kockázatát és veszélyét jelenti a szigeten.

Kiemelt kép: menekültek ételért állnak sorban a görögországi Leszbosz szigetén, a Moria településen kialakított menekülttáborban 2015. december 4-én. (MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik