Nagyvilág koronavírus

Meghalt a koronavírusos szerb államtikár

63 évesen, éppen a születésnapján hunyt el.

Szerdán elhunyt Branislav Blazic, a szerb környezetvédelmi tárca  államtitkára, akinek korábban pozitív lett a koronavírus tesztje, írta a Szabad Magyar Szó. A politikus nagykikindai származású (a bánáti város a szerbiai koronavírus-járvány egyik gócpontjának számít), de már évek óta Belgrádban élt.

Miután koronavírussal fertőződött, a belgrádi klinikai központ fertőző betegségek klinikáján ápolták, néhány napja kapcsolták  lélegeztetőgépre. Akkor Goran Trivan környezetvédelmi miniszter még bízott a felgyógyulásában, azt mondta, ezért szorít a minisztérium egész csapata.

A miniszter állandó kapcsolatban volt államtitkára családjával, ők mindannyian jól voltak, ahogy azok a minisztériumi dolgozók is, akik kapcsolatba kerültek az államtitkárral.

Branislav Blazic 1957. április 1-jén született, így éppen a születésnapján hunyt el. Végzettsége szerint sebész volt. 1998 és 2000 között környezetvédelmi miniszter is volt, három éve lett a tárca államtitkára. Branislav Blažić a Szerb Haladó Párt egyik alapító tagja. elnökségi tagja volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik