Nagyvilág

A britek légiutas-kísérőket vonnának be a kórházi munkába

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) önkénteseket kért Nagy-Britannia két legnagyobb légitársaságának légiutas-kísérői közül, hogy segítsék egy hamarosan elkészülő, négyezer férőhelyes, London közelében kialakított kórház munkáját a koronavírussal fertőzött betegek ellátásában.

A felkéréssel a Virgin Atlantic és az EasyJet személyzetét keresték fel, mivel a két légitársaság az összes, vagy szinte az összes járatát törölte a világjárvány miatt. A légiutas-kísérők elsősegélynyújtási és újjáélesztési tréningen is részt vettek képzésük során.

A londoni ExCel konferencia- és kiállítóközpont területén alig néhány nap alatt kialakított Nightingale Hospital nevet kapott intézmény várhatóan szerdán fogja fogadni az első betegeket.

A The London Evening Standard című napilap az NHS-re hivatkozva közölte, hogy a légiutas-kísérők fizetésüket továbbra is a légitársaságtól kapják.

Ilyen rendkívül kihívásokkal teli körülmények között az NHS rendkívüli lépéseket tesz a koronavírus elleni küzdelem érdekében

– mondta Simon Stevens, az NHS vezérigazgatója.

(MTI, kiemelt kép: Josep Lago / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik