Nagyvilág koronavírus

Videó készült egy koronavírusos kórházról Madridban, szívszorító lett a látvány

A 444.hu szemlézte az El Pais friss videóját, amelyet a koronavírus miatt felállított madridi tábori kórházban forgattak.

Spanyolország különösen érintetett a koronavírus-járványban. Tegnap több mint 800-an haltak meg az országban, és meghaladta a 85 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, de a járvány terjedésének üteme már napok óta lassul.

Egy nap alatt több mint 800-an haltak meg Spanyolországban
6400 fővel nőtt a fertőzöttek száma az az országban.

A videóban elhangzik, hogy akár 5500 tábori ágyat is ki tudnak alakítani az ideiglenes kórházban. A 444.hu azt írja, hogy a madridi orvosok szerint a cél a madridi kórházak tehermentesítése, amelyek egyszerűen nem bírnak egyszerre annyi tüdőbeteget fogadni, mint ahányra most szükség lenne.

Úgy számolnak, még 4-6 hétig lesz rájuk szükség, utána talán enyhül a nyomás.

Kiemelt kép: A koronavírus-járvány terjedése miatt ideiglenes sürgősségi kórházat alakítottak ki a madridi Ifema kongresszusi központban 2020. március 22-én. Pedro Sánchez kormányfő bejelentette az eredetileg jövő hétvégéig tartó szükségállapot meghosszabbítását újabb két héttel. Spanyolországban több mint 3500 újabb koronavírus-fertőzést igazoltak az elmúlt huszonnégy órában, ezzel az eddig kiszűrt betegek száma meghaladta a 28500 főt. MTI/EPA-EFE/Madridi regionális kormány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik