Nagyvilág

Trump: Harry hercegék fizessenek a biztonságukért

Ha az Egyesült Államokba költöznek, II. Erzsébet unokájának, Harry hercegnek és feleségének „kell fizetnie” a saját biztonságáért – közölte vasárnap Donald Trump amerikai elnök.

Jelentették, hogy Harry és Meghan, akik elhagyták az Egyesült Királyságot, Kanadában akarnak letelepedni. Bár most az Egyesült Államokért otthagyták Kanadát, az Egyesült Államok azonban nem fog fizetni a védelmükért. Nekik kell kifizetni!,

twitterezte az elnök. Trump ugyanakkor hangsúlyozta, hogy „nagy barátja és csodálója a királynőnek és Nagy-Britanniának”.

A 35 éves Harry és 38 éves felesége, Meghan a People magazin értesülése szerint elhagyták a kanadai Vancouvert és Meghan szülővárosába, Los Angelesbe költöztek. Egy brit újság viszont a múlt héten már azt találgatta, hogy az uralkodócsaládhoz tartozó, de a hivatalos címéről lemondó pár majd bizonyára az amerikai kormánytól kér segítséget védelme biztosítására.

A házaspár szóvivője ugyanakkor vasárnap kijelentette, hogy Sussex hercege és hercegnője maga gondoskodik saját biztonságáról, maguk finanszírozzák a biztonsági intézkedéseket, és nincs szándékukban az amerikai kormányhoz fordulni segítségért ebben a kérdésben.

A Disney filmstúdió a napokban jelentette be, hogy Meghan lesz a narrátora Elefánt című természetfilmjének. A színésznőnek ez lesz az első szerepe azóta, hogy Harry herceg bejelentette, visszalépnek királyi kötelezettségeiktől. Meghan Markle a Briliáns elmék című népszerű amerikai jogi drámasorozat sztárja volt azelőtt, hogy összeházasodott volna Harry herceggel.

Trump korábban „szomorúnak” nevezte, hogy a házaspár lemondott királyi feladatairól. „Annyira tisztelem a királynőt. Nem kellett volna ezt megérnie” – mondta novemberben.

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik