Nagyvilág koronavírus

756 új áldozat mellett mégis megállni látszik a koronavírus Olaszországban

756-an haltak meg az elmúlt 24 órában, így a koronavírus olaszországi halálos áldozatainak száma elérte a 10 ezer 779 –et – írja a Reuters. A megbetegedések száma 5217-el nőtt, és eléri a 97 ezer 689-et.

Minden ugyanakkor azt jelenti, hogy a megfertőződések száma továbbra is magas, ugyanakkor csütörtöktől kezdve csökkenő tendenciát mutat. Aznap 6203 új betegről érkezett hír.

Pénteken haltak meg a legtöbben, csaknem 919-en. Tegnap ez a szám 889-re esett a Reuters szerint. Országszerte 13 ezren gyógyultak fel vasárnapig.

Az MTI még azt is írja: a járványgörbe lefele ível a gócpont Lombardiában, ahol 416 beteg vesztette életét az elmúlt egy nap alatt a szombati 542 és a pénteki 541 után. A diagnosztizált fertőzöttek száma 1592-vel emelkedett a huszonnégy órával korábbi 2217 és a negyvennyolc órája mért 2409-cel szemben. Az utóbbi több mint egy hónap alatt a halottak száma elérte a 6360-t, az azonosított betegeké pedig meghaladta a 41 ezret.

Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője – akinek negatív lett a vírustesztje – elmondta, hogy a lombardiai Cremona intenzív osztályairól Kölnbe szállítanak át betegeket. Korábban már Lipcsébe is szállítottak olaszországi betegeket.

Az olasz kormány április 3-ig jelenti be az országos óvintézkedések határidejének megújítását: előrejelzések szerint legalább újabb tizenöt nappal meghosszabbítják. A korlátozások feloldását a hatóságok korainak nevezték hangsúlyozva, hogy ezeket fokozatosan, akár tartományról tartományra oldhatják csak fel. Az olaszokat figyelmeztették, hogy lakóhelyüket, városukat a húsvéti ünnepek alatt sem hagyhatják el.

Kiemelt kép: Orvosok műtenek egy koronavírussal fertőzött pácienst a San Matteo kórház intenzív osztályán az észak-olaszországi Paviában 2020. március 26-án. Ebben a kórházban kezelték az egyes számú beteget, miután kimutatták nála a koronavírus-fertőzést. Olaszországban néhány napja folyamatosan csökken – ha nem is sokkal – az új fertőzöttek száma. MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik