Nagyvilág koronavírus

Az USA-ban már 100 ezer fertőzött van

Csütörtökön az Egyesült Államokban már 75 233 új típusú koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak, ami 24 óra alatt 30 százalékkal megugrott, és így már meghaladja a 100 ezret a fertőzöttek száma. Sehol máshol a világon nem regisztráltak ennyi fertőzöttet, mint Amerikában: összesen 585 ezer beteget regisztráltak eddig hivatalosan.

A vírus áldozatainak száma 50 százalékkal nőtt egyetlen nap alatt, így már 1543-an haltak meg a járvány következtében.

A legrosszabb helyzet New York államban van, ahol a szigorú intézkedések ellenére nagyon gyorsan elterjedt a vírus. Az esetek nagy százalékát itt regisztrálták: 44 810 beteget diagnosztizáltak, akik közül több, mint 500-an el is hunytak már.

New York lett a koronavírus amerikai epicentruma, a kórházai legfeljebb egy hétig bírják még
Elaludt a város, amelyik sosem alszik, és megtippelni sem lehet, mikor ébred fel a rémálomból. Az államban akár a lakosok 80 százaléka is megfertőződhet, és ha New York nem kap azonnal segítséget, az nagyon sok halálos áldozattal járhat.

Mindeközben soha nem látott szintre, több mint hárommillió fölé emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten a járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Justin Lane

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik