Nagyvilág koronavírus

Butaságokat beszélt az amerikai elnök, a tévécsatornák inkább abbahagyták az élő közvetítést

Már napok óta téma volt Amerikában, hogy nem lenne szabad élőben sugározni az elnök a koronavírussal kapcsolatos beszédeit, mert azok megkérdőjelezhető hitelességű kijelentéseket is tartalmaznak, ami akár emberi életekbe is kerülhet a járvány idején. Hétfőn szinte az összes nagy tévétársaság 20 perc után félbeszakította Donald Trump elnök sajtótájékoztatójának közvetítését – írja a Media1.

A Fehér Ház koronavírusért felelős munkacsoportjának eligazításait a televíziós csatornák eddig általában az elejétől a végéig és élőben adták le. Ebben az esetben azonban a nagy tévétársaságok közül az ABC, a CBS és a NBC 20 perc után megszakította a sajtótájékoztató közvetítését, és más műsort kezdtek el sugározni.

40 percnyi elnöki beszéd már nem került adásba. (Csak a Fox News adta le teljesen a beszédet.)

Egy ideje már téma az amerikai sajtóban, hogy Trump felelőtlen kijelentéseket tesz, és ezzel emberi életeket tesz kockára a világjárvány idején. A The Independent szerint Donald Trump a sajtótájékoztatók során számos megkérdőjelezhető, vagy akár hamis kijelentést tesz – magyarázza az okot a Media1.

Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház vírusellenes munkacsoportjának sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban 2020. március 22-én. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik